Tijdelijke aanbieding! De Netter Collectie van Medische Illustraties: Ademhalingsstelsel

Nederlandse uitgave | 750 - 800 illustraties

De medische illustraties van dr. Frank Netter oogsten, zelfs jaren na zijn dood, veel lof van artsen uit de hele wereld. Hij wordt gezien als de belangrijkste medische illustrator van het menselijk lichaam en de werking ervan. 

 

Zijn prachtige illustraties zijn gebundeld in een collectie van 8 delen, elk toegewijd aan een specifiek stelsel van het menselijk lichaam. Deze serie kreeg de naam 'The Netter Collection of Medical Illustrations' en is een echte klassieker geworden die nog steeds dagelijks door duizenden medici en studenten wordt geraadpleegd.

 

Sinds het verschijnen van de eerste uitgave in 1948 is er nog nooit een Nederlandse editie verschenen. Na ruim 65 jaar komt hier echter verandering in met de uitgave 'De Netter Collectie van Medische Illustraties, Ademhalingsstelsel.

Dit imposante geactualiseerde boekwerk van 640 pagina's, en ruim 750 illustraties, biedt de lezer een fascinerende visuele reis door ons ademhalingsstelsel. Aan bod komen onder andere de fysiologie, diagnostiek en anatomie van ons ademhalingsstelsel. Tevens worden uiteenlopende longaandoeningen zoals COPD, astma en pulmonale hypertensie op een verbluffende gedetailleerde wijze in beeld gebracht.

 

Deze Nederlandse vertaling, bewerkt door longarts dr. S. de Hosson, mag daarom niet ontbreken in de boekenkast van longartsen, huisartsen, overige zorgprofessionals en studenten geneeskunde.

Over de auteur

Frank H. Netter, MD: Geroemd als de belangrijkste medische illustrator van het menselijk lichaam en de werking ervan. Dr. Frank H. Netter begon zijn carrière als medisch illustrator in de jaren ’30 van de 20e eeuw toen CIBA Pharmaceutical Company hem opdracht gaf om illustraties te maken van de belangrijkste organen en hun pathologie. De ongelooflijk gedetailleerde en levensechte afbeeldingen van dr. Netter werden in medische kringen zo goed ontvangen dat CIBA ze heeft gepubliceerd in een boek. De eerste succesvolle publicatie in 1948 werd gevolgd door een serie van delen die nu de naam van Netter dragen - De Netter-collectie van medische illustraties.Zelfs vele jaren na zijn dood wordt dr. Netter nog steeds erkend als de belangrijkste meester van de medische illustraties. Zijn anatomische afbeeldingen zijn de maatstaf om alle andere medische illustraties te toetsen en te beoordelen.

 

Carlos A. G. Machado, MD: Als autodidact in medische illustraties heeft cardioloog Carlos Machado bijgedragen aan de nauwkeurige updates van enkele van de originele illustraties van dr. Netter. Ook heeft hij zelf vele illustraties gemaakt in de stijl van dr. Netter ter uitbreiding van de Netter-collectie. Dr. Machado’s fotorealistische expertise en zijn scherpe inzicht in de arts-patiëntrelatie dragen bij aan zijn levendige, onvergetelijke visuele stijl. Met zijn toewijding om onderzoek te doen naar elk onderwerp dat hij afbeeldt, heeft hij een plek verdiend tussen de belangrijkste medische illustratoren van nu. Dr. Machado is afkomstig uit Brazilië en volgde zijn studie geneeskunde aan de Faculdade de Medicina de Teresopolis.
Zijn postdoctorale graad als cardioloog haalde hij aan de Casa da Misericordia in Rio de Janeiro. Voor hij naar de VS ging, was dr. Machado cardioloog bij een privé-kliniek in Rio de Janeiro.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 89,95 euro
Auteur(s)David A. Kaminsky
Redactiedr. S. de Hosson (Nederlandse redactie)
TaalNederlands
ISBN9789491984266
Verschenenaugustus 2016
Omvang640 p.
Mediumpaperback
VakgebiedAlgemeen medisch