Verschenen! | Sensorimotor psychotherapie

Interventies voor traumaverwerking en het herstel van gehechtheid

Lichaamsintelligentie is veelal nog een onontgonnen bron in de psychotherapie. Toch is het verhaal dat door het lichaam wordt verteld - door gebaren, lichaamshouding, manier van spreken, gezichtsuitdrukkingen en de blik in de ogen - misschien wel belangrijker dan het verhaal in woorden. De taal van het lichaam onthult de erfenis van trauma en van vroegkinderlijke of vergeten dynamieken met hechtingspersonen. Door het lichaam geen duidelijke plaats te geven in de therapeutische benadering, wordt de cliënt een belangrijk middel ontnomen om tot zelfkennis en verandering te komen.

Dit boek is geschreven voor therapeuten en cliënten. Het biedt een praktische handleiding tot de taal van het lichaam en geeft een toelichting op de rol van de hersenen. De begrippen, interventies en werkbladen zijn bedoeld als aanvulling en ondersteuning van andere behandelmethoden.

Over de auteur

Pat Ogden is een pionier op het gebied van somatische psychologie en de oprichter/onderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute: een internationaal erkende school die gespecialiseerd is in de behandeling van trauma.

Janina Fisher is bevoegd klinisch psycholoog, adjunctonderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute, docent aan het Trauma Center in Boston, en voormalig docent aan Harvard Medical School.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 65,00 euro
Auteur(s)Pat Ogden, Janina Fisher
Druk1
TaalNederlands
VertalingJolanda Treffers
Illustratiesja
ISBN9789463160322
Verschenenfebruari 2017
Mediumpaperback