Cementen

Cementen om indirecte restauraties vast te zetten worden fixatie- of bevestigingscementen genoemd. Ze dichten de ruimte af die tussen de restauratie en het gebitselement aanwezig is, waardoor lekkage wordt tegengegaan. Men neemt aan dat breekbare restauraties die worden belast, minder snel kapotgaan wanneer ze aan het tandweefsel zijn vastgelijmd. Cementen kunnen dus ook een beschermende functie hebben.


Er is er geen universeel cement dat voor elke willekeurige situatie ideaal is. Voor de tandarts is het daarom belangrijk dat hij weet uit welke materialen de hechtoppervlakken bestaan, over welke hechtingsmechanismen het cement beschikt dat hij wil gebruiken, en hoe oppervlakken moeten worden voorbehandeld om er een duurzame hechting aan te verkrijgen. Met al deze variabelen is het kiezen van een cement niet gemakkelijk. Dit cahier bij de eLearning is bedoeld om uw kennis over bevestigingscementen en de wijze waarop ze moeten worden verwerkt op te frissen. De cursus stelt u in staat op basis van de huidige inzichten een weloverwogen keuze te maken uit de beschikbare cementen en de eventueel benodigde voorbewerkingen.

 

AccreDidact Tandheelkunde

AccreDidact is een onafhankelijk nascholingsinstituut met geaccrediteerde nascholingsprogramma’s voor professionals in de gezondheidszorg. AccreDidact Tandartsen is een online concept voor individuele nascholing: kennis wordt aangeboden in eLearning en ter afsluiting getoetst. Cursisten werken in hun eigen besloten deel van de website, hierin staat de toegang tot de eLearning en wordt de toets gemaakt. Direct na het succesvol afsluiten van de toets is de toelichting bij de antwoorden in te zien en is het certificaat beschikbaar.

Een jaargang bestaat uit 4 eLearnings waarbij evidence leidend is voor de inhoud. Er worden heldere doelstellingen geformuleerd die het praktijkgerichte karakter uitdragen. Iedere eLearning wordt tevens geaccrediteerd met het Q?Keurmerk.


Over de auteur

J.V. Laverman werkt bij de sectie Orale functieleer en materiaalwetenschappen van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Hij doceert het vakgebied kronen en bruggen. Daarnaast coördineert hij verschillende onderwijsblokken ‘orale implantologie en prothetische tandheelkunde’ bij de hiervoor genoemde opleiding en verscheen er van zijn hand een aantal tandheelkundige publicaties.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 42,50 euro
Auteur(s)Laverman, Joep
Druk1
ReeksAccreDidact TA2013-4
TaalNederlands
Illustratiesja
ISBN9789089761330
Verschenendecember 2013
Omvang56 p.
MediumIngenaaid
VakgebiedAlgemeen tandheelkundig