Kompas ICD-10-CM

Voor classificatie van psychische stoornissen bestaan twee systemen. De DSM (Diagnostic and Statistical Manual) van de Amerikaanse Psychiatrische Associatie en de ICD (International Classification of Diseases) van de Wereldgezondheidsorganisatie. Beide systemen vertonen verschillen maar zijn ook goed vergelijkbaar. Ze worden regelmatig herzien. 

Wereldwijd geldt de ICD als de internationale standaard voor classificatie. Wat velen niet weten is dat dit ook het geval is voor regerings- en verzekeringsinstanties in de Verenigde Staten. De ICD hecht grote waarde aan goed klinisch gebruik van het classificatiesysteem. Hiervoor is de ICD-10-CM (Clinical Modification) in het leven geroepen, waarvoor in dit boek een gids wordt gegeven, bestaande uit drie uitvoerige casussen die alle facetten belichten van een psychiatrische behandeling van volwassenen. Door het boek heen worden talloze kwesties van diagnostiek en behandeling, als ook van ethiek en risicomanagement uitvoerig besproken. 

Kompas ICD-10-CM is zowel voor professionals (psychiaters, (gz)-psychologen, psychotherapeuten) als voor opleidingen in de psychiatrische volwassenenzorg zeer geschikt vanwege de zeldzame blik die geboden wordt in de keuken van de klinische praktijk.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 37,50 euro
Auteur(s)Jack Schaffer & Emil R. Rodolfa
TaalNederlands
ISBN9789088507328
Verschenenseptember 2017
Mediumpaperback