Het gezicht

Atlas van de klinische anatomie

Het gezicht - atlas van de klinische anatomie is de eerste Nederlandstalige anatomische atlas die primair voor de tandheelkunde is ontwikkeld. Nooit eerder werden de complexe anatomische en topografische structuren van het gezicht zo duidelijk en laag voor laag getoond. Het tekenwerk van de atlas is zeer gedetailleerd en levendig en heeft een driedimensionaal effect. De lezer kijkt telkens vanuit hetzelfde gezichtspunt als hij stap voor stap door de anatomische structuren wordt geleid.


Het gezicht bevat meer dan 380 klinisch relevante tekeningen, ondersteunende teksten en legenda en bestaat uit de volgende zes delen:
 

1. Het gezicht
2. De regio orbitalis
3. De regio nasalis en het mediofaciale gezichtsgebied
4. De mond
5. Het oor
6. De huid en veroudering van het gezicht

Door het verhelderende beeldmateriaal is het boek ook zeer geschikt als ondersteuning bij patiëntcontacten.

Het gezicht is een prachtig en compleet naslagwerk voor onder andere tandartsen-algemeen practici, tandartsen specialisten, mondhygiënisten, tandprothetici en diegenen die voor deze disciplines in opleiding zijn.

 

Gebruik onderstaande links voor het bekijken van enkele afbeeldingen:

 

Voorbeeldpagina Mond

Voorbeeldpagina Oog

Voorbeeldpagina Oor

Voorbeeldpagina Neus 

Recensie

"Een prachtig gezicht"

 

"In Het gezicht - Atlas van de klinische anatomie wordt het volmaakte gezicht van model Nina laagje voor laagje ontmanteld. Van gangbare meetpunten en verhoudingen in het gezicht, naar vetcompartimenten, en via spieren en bloedvaten naar de schedel: alle structuren komen gedetailleerd in beeld. De complexe anatomie wordt overzichtelijk doordat Nina telkens vanuit dezelfde opstelling afgebeeld wordt. Allerfraaist zijn de pagina's waarop de bewegingsrichting van de aangezichtsspieren staan afgebeeld bij gezichtsmimiek. [...] Het gezicht is een naslagwerk voor elke medicus die in het hoofdgebied werkzaam is."

Medisch Contact,
juni 2013

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 115,00 euro
Auteur(s)R.J. Radlanski, K.H. Wesker
Druk1
TaalNederlands
ISBN9789085621218
Verschenenmei 2013
Omvang358 p.
VakgebiedenAlgemeen tandheelkundig
Mondhygiëne