Verschenen! Onder doktoren | Luisteren naar de huisarts

'Hoewel ik hem niet heb gekend, leek Nico Tromp uit Tuitjenhorn mij een man met het zorghart op de goede plek. Het probleem lag niet bij hem maar bij de mensen die ons vak controleren. We moeten een andere samenstelling krijgen van de gremia die dat doen. Minder juristen, meer medici. Er moet oog zijn voor de gang die de dokter maakt van geneeskunde naar geneeskunst. Daarin treed je soms buiten de protocollaire kaders, maar dat doe je enkel omdat dat meerwaarde heeft voor je patiënt.'

Dit zegt één van de veertig huisartsen die de journalisten Jac. Janssen en Paul Peijnenburg voor Onder doktoren interviewden over hun metier. Het boek beschrijft de stand van zaken van het huisartsenvak. De meest prangende kwesties van het afgelopen en huidige decennium vormen het uitgangspunt. Door de dokters zelf aan het woord te laten over zaken als regel- en werkdruk, de toegenomen mondigheid van de patiënt, de rol van verzekeraars, marktwerking in de zorg, euthanasie en nog veel meer, tekent zich gaandeweg een antwoord af op de vraag of de dokter zich tegenwoordig nog senang voelt in zijn werk.

Sinds hun succesvolle samenwerking aan het boek Momentopnamen, een maand in het hospice (Derix*Hamerslag, 2011) schrijven Jac. Janssen en Paul Peijnenburg aan een reeks publicaties die de zorgsector toont met zijn menselijke zegeningen en tekortkomingen en systematische gebreken. Hun samenwerking stamt overigens al van het begin van deze eeuw. Jac. (1960) is neerlandicus, redacteur en schrijver. Paul (ook uit 1960) is schrijver en journalist. Werelden ontsluiten die anders goeddeels gesloten blijven: dat is hun gezamenlijke drijfveer.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 24,00 euro
Auteur(s)Jac. Janssen, Paul Peijnenburg
TaalNederlands
ISBN9789058983114
Verschenenjanuari 2017
Omvang256 p.
Mediumpaperback