Sesam Atlas van de immunologie

De Atlas van de immunologie bevat de essentiële en wetenswaardige basisinformatie op het gebied van de immunologie: begrijpelijk door de compacte, bondig geformuleerde tekst, visueel door 131 didactisch uitgewerkte kleurenillustraties die gecompliceerde samenhangen verduidelijken. Dit boek is zeer actueel, gedetailleerd maar duidelijk gestructureerd. De Nederlandse vertaling van de atlas is begeleid en van een inleiding voorzien door prof. dr. H. Hooijkaas, Erasmus MC te Rotterdam, en dr. M.A.T. Teunis, Hogeschool van Utrecht, om de aansluiting met het hoger onderwijs, alsmede met de daarmee verbonden beroepspraktijk te bevorderen.

De Atlas van de immunologie is overzichtelijk door de indeling in vier delen, die met kleuren zijn aangegeven.

Het deel Basisprincipes van de menselijke immunologie begint met de organen van het immuunsysteem, gevolgd door relevante cellen daarin, en de mechanismen die de specifieke eigenschappen van T- en B-lymfocyten tot hun recht laten komen.

Laboratoriumtoepassingen behandelt de belangrijkste testsystemen. Naast 'conventionele' systemen komen ook recentere methoden aan de orde, zoals immunoblotting, tests op het gebied van de moleculaire immunologie en een aantal testsystemen waarmee genen worden gedetecteerd.

Klinische immunologie beschrijft immuundeficiënties en de belangrijkste immunologische kenmerken van verschillende immuunziektes. Aandacht gaat onder meer uit naar de reumatologie en de hematologie.

Het laatste deel bevat overzichtelijk: actueel bijgewerkte tabellen, een verklarende woordenlijst, een literatuuropgave en een register.
 
 

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 42,40 euro
Auteur(s) Burmester
Druk1
TaalNederlands
Illustratiesja
ISBN9789055744732
Verschenenjuli 2005
Omvang322 p.
VakgebiedenInterne geneeskunde
Medische biologie
Educatief/studie