Dermatovenereologie voor de eerste lijn, 10e herziene editie

Een systematische introductie

Dit boek geeft een uitgebreid en praktisch overzicht van de dermatologie en venereologie. Het is daardoor zeer  geschikt als leerboek voor studenten geneeskunde. Daarnaast helpt het medici snel een differentiële diagnose op te stellen en een indruk te krijgen van therapeutische mogelijkheden. Dankzij het uitgebreide register is het boek ook geschikt als naslagwerk. 
 
Dermatovenereologie voor de eerste lijn is systematisch opgebouwd. Bij de besproken huidziekten (hieronder vallen met name de veel voorkomende) worden achtereenvolgens systematisch het klinisch beeld, het voorkomen, de pathofysiologie, de diagnostiek, de behandeling en eventueel het beloop en het moment van verwijzen aan de orde. Er zijn hoofdstukken over bijzondere aandachtsgebieden als psychodermatologie en fotodermatologie, en er is  speciale aandacht voor dermatosen die voorkomen bij mensen in een bepaalde levensfase, zoals zwangere vrouwen, ouderen en kinderen. 
 
Deze tiende druk is helemaal geactualiseerd, met name op het gebied van veroudering en cellulaire, cardiovasculaire en respiratoire fysiologie. Om aan de behoefte van Vlaamse artsen en studenten tegemoet te komen, is het boek ook vanuit Belgisch oogpunt becommentarieerd en is alle medicatie ook op de Belgische situatie afgestemd. De ruim 750 klinische foto's maken het gemakkelijker om een definitieve diagnose te stellen aan de hand van de morfologische en topografische kenmerken van een huidaandoening.
 
Het boek is geschreven en geredigeerd door 
dr. J.H. Sillevis Smitt
dr. J.J.E. van Everdingen
prof. dr. H.E. van der Horst
drs. M.V. Starink 
dr. M. Wintzen  
prof. dr. J. Lambert

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 79,99 euro
Auteur(s)J.H. Sillevis Smitt, J.J.E. van Everdingen, H.E. van der Horst, J. Lambert
Druk10
TaalNederlands
Illustratiesja
ISBN9789036819022
Verschenenseptember 2017
Omvang350 p.