Verschenen! | Interpretatie van ECG's: Een introductie

Opvolger van Snelle interpretatie van ECG's

Dit boek behandelt het complexe onderwerp van de elektrocardiografie. De eenvoudige en doeltreffende benadering maakt het interpreteren van ECG's begrijpelijk. Voor iedereen met minimale ervaring in de interpretatie van ECG’s voorziet dit boek in alle behoeften. Door de combinatie van oefeningen met ECG-uitslagen, testvragen en heldere kleurenafbeeldingen wordt het eenvoudiger om de nodige kennis te verwerven en toe te passen op het ECG als geheel. De tekst is vriendelijk van toon en makkelijk leesbaar. Door het hele boek is de tekst verrijkt met echte ECG-stroken op ware grootte, die in de tekst geanalyseerd worden ter illustratie van de behandelde stof. Testvragen aan het eind van elk hoofdstuk helpen de student om de kennis makkelijker op te nemen.Een afsluitend deel met extra oefen-ECG’s en bijbehorende besprekingen biedt de student de mogelijkheid om alle interpretatievaardigheden die in dit boek worden aangeboden, uiteindelijk gecombineerd te leren toepassen. De Nederlandse vertaling van 'Introduction to 12-Lead ECG'. Onder redactie van dr. J.S.S.G. de Jong, cardioloog en oprichter/ontwikkelaar van ECGpedia.

Dit boek is geschreven voor de beginnende student op het vlak van elektrocardiografie. De structuur van het boek geeft je de gelegenheid in je eigen tempo te werken, doordat de informatie in hapklare onderdelen is geordend. Ook is het boek geschreven met een vriendelijke, gemakkelijk leesbare toon en stijl zodat je je op je gemak voelt tijdens het lezen. Hier en daar wordt wat humor gebruikt, omdat het leven kort is en we niet moeten vergeten plezier te maken. Op die manier hopen we het lezen prettiger en het leren efficiënter te maken. Het boek is verdeeld in drie delen: Deel 1 biedt de basiskennis over complexen, golven en intervallen, en over elektrocardiografie en kalibratie. Je leert hoe de standaard hartslag ofwel het hartcomplex eruitziet en je neemt de basale anatomie van het hart en het elektrische geleidingssysteem nog eens door. Ook leer je hier hoe je bepaalde instrumenten gebruikt die bij de interpretatie van ECG’s handig zijn. Deel 2 behandelt elke golf en elk interval van het hartcomplex, de hart-as en de 12-kanaals presentatie van een aantal ritmestoornissen. In dit boek kunnen niet alle ritmes aan de orde komen, alleen die ritmes die voor het beginnersniveau nodig zijn. Deel 2 bevat ook de elektrocardi¬ografische criteria voor de verschillende vormen van acuut myocardin¬farct en biedt voorbeelden van elk. Deel 3 bevat tien extra, unieke 12-kanaals ECG’s om je interpretatie¬vaardigheden te oefenen. Van elk ECG is een analyse opgenomen.

  • Maakt het interpreteren van ECG's eenvoudig en begrijpelijk;
  • Meer begrip door gebruik van heldere kleurenafbeeldingen door het hele boek heen;
  • Overzichtelijke horizontale paginaopmaak;
  • Vertaling van bestseller van Amerikaanse top-auteur Tomas B. Garcia;
  • Efficiënt leren door de mogelijkheid om aantekeningen te maken achterin in het boek. 

Over de auteur

Dr. Tomas B. Garcia ontving zijn undergraduate degree aan de Florida International University. Tijdens zijn toelatingsexamens voor de geneeskundeopleiding behaalde hij het diploma ambulancehulpverlener (Emergency Medical Tech¬nician) en werkte hij in die hoedanigheid in Florida. Zijn studie geneeskunde volgde dr. Garcia aan de University of Miami. Hij rondde zijn artsexamen en specialisatie af in het Jackson Memorial Hospital in Miami, Florida en werd vervol¬gens geregistreerd als internist en spoedarts. Dr. Garcia was opleider en specialist op de afdeling spoedeisende hulp van het Brigham and Women’s Hospital/Har¬vard Medical School in Boston, Massachussetts, en het Grady Memorial Hospi-tal/Emory Medical School in Atlanta, Georgia. Zijn belangrijkste specialisme is spoedeisende cardiologie, en hij doceert in Amerika op verschillende plaatsen in hieraan gerelateerde onderwerpen.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 39,99 euro
Auteur(s)Tomas B. Garcia
Redactiedr. J.S.S.G. de Jong
TaalNederlands
ISBN9789036814454
Verschenenoktober 2016
Omvang280 p.
Mediumpaperback
VakgebiedenAlgemeen verpleegkundig
Huisartsgeneeskunde