Speeksel en speekselklieren, 3e geheel herziene editie

Betekenis voor de mondgezondheid

Speeksel is van essentieel belang voor onze mondgezondheid. Zonder speeksel vallen tanden en kiezen ten prooi aan afbraak door cariës, erosie en attritie. Bovendien gaat monddroogte het dagelijks leven domineren, omdat zaken als eten en praten plotseling niet meer vanzelfsprekend zijn.

Deze geheel herziene uitgave van Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid biedt een integraal overzicht van speeksel, vanaf de vorming in de speekselklieren, de functies in de mond, tot aan de rol die het heeft in ziekteprocessen. In dit boek, dat uniek is in zijn soort, worden fundamenteel biochemische processen in speeksel behandeld in relatie tot de klinische praktijk. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de rol van speeksel in de bescherming tegen cariës, speeksel en wondgenezing, monddroogte, en diagnostische toepassingen van speeksel. Ten opzichte van de vorige editie is de inhoud geactualiseerd, er zijn nieuwe illustraties toegevoegd, en het bevat verwijzingen naar digitale informatiebronnen. In een aantal hoofdstukken zijn intermezzo's geplaatst met achtergrondinformatie over het behandelde onderwerp.

Deze uitgave is primair bedoeld als leerboek voor studenten in de tandheelkunde, mondzorgkunde en voor preventieassistenten. Het voorziet in een degelijk kennisfundament, waarop kan worden verder gebouwd. Daarnaast is het waardevol voor tandartsen, mondzorgkundigen, huisartsen en verpleegkundigen die steeds vaker te maken krijgen met oudere patiënten met monddroogteklachten.

Recensie

Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde, juli 2015

 

"Zeven jaar geleden verscheen het laatste wetenschappelijke boek van de hand van prof. Arie van Nieuw Amerongen, getiteld ‘Speeksel, speekselklieren en mondgezondheid’. De nieuwste uitgave, onder redactie van de hoogleraren Veerman en Vissink, lijkt op het eerste oog op de vorige, maar is met recht een geheel herziene editie te noemen.

Het boek is met bijna 200 pagina’s ingekort, zonder dat dit tekort doet aan de inhoud. De hoofdstukken over de historie en de toekomst van biochemisch onderzoek, evenals biotechnologische ontwikkelingen en insectenspeeksel zijn verwijderd. Wat overblijft is een zeer helder, duidelijk geïllustreerd, nog prettiger leesbaar, geordend en gedegen nieuw standaardwerk over speeksel. [...] Vanwege de unieke combinatie van basale kennis en klinische toepassing is dit boek zeer geschikt voor iedereen werkzaam binnen de mondzorg."

 

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 86,95 euro
RedactieVeerman, E.C.I. / Vissink, A.
Druk3
TaalNederlands
Illustratiesja
ISBN9789036803861
Verschenendecember 2014
MediumIngenaaid
VakgebiedAlgemeen tandheelkundig