Oefentherapie bij knieaandoeningen

Oefentherapie bij knieaandoeningen biedt de praktiserende fysiotherapeut in de eerste plaats een overzicht van de literatuur over de behandeling van knieletsels met behulp van actieve oefentherapie.

In het eerste deel werken de auteurs een aantal begrippen met betrekking tot oefentherapie uit. Het verschil tussen open- en gesloten kinetische ketenoefeningen in de revalidatie komt uitgebreid aan bod en wordt gelinkt aan het concept van de kinetische keten.

Naast een wetenschappelijke achtergrond bij de keuze van de oefeningen vindt de lezer in dit boek een ruim aanbod aan voorbeelden van oefeningen die bruikbaar zijn tijdens de revalidatie van veelvoorkomende knieaandoeningen. In het tweede deel worden revalidatieschema's stap voor stap uitgewerkt voor respectievelijk patellofemorale klachten, kruisbandletsels, patellapeestendinopathie, meniscusletsels en kraakbeenletsels.

Meer dan 80 foto's van oefeningen uit de praktijk vormen een praktische leidraad tijdens de revalidatie van patiƫnten of atleten.

Dit boek maakt deel uit van de reeks Oefentherapie. Deze serie bestaat uit de volgende titels:

Oefentherapie bij knieaandoeningen
Oefentherapie bij nekaandoeningen
Oefentherapie bij schouderaandoeningen
Oefentherapie bij voet- en enkelaandoeningen
Oefentherapie bij peesaandoeningen
Oefentherapie bij rugaandoeningen
De kinesitherapeutische behandeling van hand- en polsletsels
Titel is niet leverbaar
Onze prijs 39,75 euro
Auteur(s)E. Witvrouw, M. Lorent, D. van Assche
Druk2
TaalNederlands
Illustratiesja
ISBN9789034192912
Verschenenoktober 2008
Omvang194 p.
Mediumingenaaid
VakgebiedFysiotherapie