Dringende medische hulpverlening door verpleegkundigen, 4e herziene editie

Verpleegkundigen die dringende medische hulpverlening verstrekken, staan dag in dag uit voor een grote uitdaging. Van hen wordt verwacht dat zij levensbedreigende toestanden herkennen en efficiënt ingrijpen om bedreigde levens te redden. In dit boek hebben de auteurs de wetenschappelijke achtergrond van de drin- gende medische hulpverlening en de noodzakelijke praktijkkennis tot een overzichtelijk en bruikbaar geheel gebundeld. Toe te passen verpleegtechnische technieken worden voldoende uitgebreid beschreven en met afbeeldingen verduidelijkt

Over de auteur

Baudewijn Oosterlynck is hoofdverpleegkundige en wondzorgspecialist op de intensievezorgenafdeling van AZ Sint-Jan AV in Brugge. Hij heeft naast zijn bijzondere beroepstitel intensieve zorg en spoedgevallenzorg, het getuigschrift van gerechtelijk expert in de verpleegkunde, het getuigschrift postgraduaat verpleegkunde met specialisatie in stomatherapie, wondverzorging en weefselherstel en het getuigschrift permanente vorming expert verpleegkundige respiratie en ventilatie. Als gastdocent verzorgt hij cursussen over beademing, haemo-dynamica en wondzorg in verschillende hogescholen.


Johan De Knock is gegradueerd ziekenhuisverpleegkundige met de bijzondere beroepstitel intensieve zorg en spoedgevallenzorg. Sinds 2003 is hij hoofdverpleegkundige op de spoedgevallendienst van AZ Sint-Jan AV in Brugge.


Peter Bouckhout is gegradueerd ziekenhuisverpleegkundige met een jarenlange praktijkervaring op spoedgevallen, operatiezaal en cathlab. Hij is sinds 2005 lector aan VIVES in de studiegebieden verpleegkunde en vroedkunde. Hij doceert er Dringende medische hulpverlening en is coördinator van het simulatie-onderwijs.

Recensie

''Boeiend leesvoer voor zowel studenten verpleegkunde als de verpleegkundige die zijn of haar kennis wil bijspijkeren en zich verder wil specialiseren in deze specifieke tak van de verpleegkunde.''

Steven Vervaet in Health Forum, 2016

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 58,50 euro
Auteur(s)Baudewijn Oosterlynck
TaalNederlands
ISBN9789033495687
Verschenenseptember 2015
Omvang484 p.
Mediumpaperback
VakgebiedenAlgemeen verpleegkundig
Spoedeisende zorg