Hygiene in het ziekenhuis

Handboek infectiepreventie voor verpleegkundigen

Infectiepreventie is een basiskenmerk van professionele zorgverlening. Om besmettingen te voorkomen is een goed inzicht in alle mogelijke bronnen en overdrachtswegen noodzakelijk. Alleen zo kan men preventieve maatregelen uitwerken en ziekenhuisinfecties tot een minimum beperken. In dit handboek worden zowel voor de basiszorg als voor de gespecialiseerde verpleegtechnische handelingen alle aspecten van infectiepreventie duidelijk uiteengezet en toegelicht.

Volgende onderwerpen worden hierbij uitgebreid behandeld: ziekenhuisinfecties; handhygiëne; reiniging, ontsmetting en sterilisatie van oppervlakken, materiaal, instrumenten en levende weefsels; algemene voorzorgsmaatregelen en isolatiemaatregelen, in het bijzonder voor MRSA, Clostridium en Bijzonder Resistente Micro-organismen; urineweginfecties; wondinfecties; bloedbaaninfecties; luchtweginfecties; voeding; linnen; afvalverwijdering; registratie van ziekenhuisinfecties, zorgbundels, patiëntveiligheid en FONA; veiligheids- en gezondheidsdiensten in ziekenhuizen.

Bij elk onderwerp worden de verschillende aspecten van kwaliteitszorg besproken, zoals geschikte materiële voorzieningen, procesbewaking en resultaatopvolging. De didactische opbouw maakt deze uitgave uitermate geschikt als handboek voor de volledige opleiding verpleegkunde. Bovendien is het een nuttig naslagwerk voor elke medische en paramedische hulpverlener. Deze herwerkte uitgave houdt rekening met de nieuwe standpunten in de literatuur tot en met 2013, en de implicaties hiervan voor de praktijkvoering. Deze hernieuwde editie is gekoppeld aan een interactief oefenplatform.

Titel is niet leverbaar
Onze prijs 36,05 euro
Auteur(s)Putte, Mia Vande
Druk1
TaalNederlands
ISBN9789033493461
Verschenennovember 2013
Omvang308 p.
MediumIngenaaid