Integrerende verpleegkunde revisited

Integrerende Verpleegkunde werd in het begin van de jaren zeventig in het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap van de KU Leuven ontwikkeld en in een aantal ziekenhuizen in Vlaanderen geïmplementeerd. Intussen is de gezondheidszorg erg veranderd, maar de waarden die Integrerende Verpleegkunde in de verpleegkunde wilde realiseren, hebben alleen maar aan betekenis gewonnen. In Integrerende Verpleegkunde revisited gaan de auteurs na wat de betekenis is van de uitgangspunten van Integrerende Verpleegkunde voor de gezondheidszorg van vandaag, en op welke wijze die uitgangspunten het best vorm zouden kunnen krijgen. Daarbij beperken ze zich niet tot het ziekenhuis, maar wordt ook de ouderenzorg, de thuiszorg en de psychiatrische zorg onder de loep genomen. De tekst van het boek is gebaseerd op uitgebreide discussies via die de permanente vorming van de KU Leuven in 2012 en 2013 met het werkveld zijn gevoerd. Dat zorgt voor een nauwe aansluiting bij de realiteit van de zorg van vandaag.

 

Over de auteur

Mieke Grypdonck is verpleegkundige en doctor in de verplegingswetenschap. Ze was lid van het onderzoeksteam dat Integrerende Verpleegkunde destijds aan het Centrum voor Ziekenhuiswetenschap van de KU Leuven ontwikkelde en implementeerde. Ze is em. buitengewoon hoogleraar van de Universiteit Gent en em. hoogleraar van de Universiteit Utrecht. Sinds 1995 heeft ze vooral onderzoek gedaan over leven met een chronische ziekte of kanker, en de betekenis daarvan voor de zorg. De resultaten van dat onderzoek zijn mee verdisconteerd in Integrerende Verpleegkunde revisited.

Walter Sermeus is verpleegkundige en doctor in de maatschappelijke gezondheidszorg. Hij is gewoon hoogleraar aan het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap van de KU Leuven en programmadirecteur voor de master in de Verpleegkunde en de Vroedkunde en de master in het Management en Beleid van de Gezondheidszorg. Hij doet onderzoek naar modellen van organisatie van zorg, inzet van medewerkers in de zorg en hoe de patiënt in de zorg een meer centrale en prominente rol kan krijgen.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 22,20 euro
Auteur(s)M. Grypdonck W. Sermeus
TaalNederlands
ISBN9789033493430
Verschenenfebruari 2016
Omvang200 p.
VakgebiedAlgemeen verpleegkundig