Leidraad kleine spoedeisende aandoeningen

Steeds vaker komen patiënten met laagcomplexe aandoeningen naar de SEH. Mede door deze ontwikkeling lopen de wachttijden op de SEH voor deze groep soms ernstig op: patiënten met meer urgent letsel gaan immers vóór. Dit heeft geleid tot het ontstaan van taakherschikking: Spoedeisende Hulpverpleegkundigen worden opgeleid tot verpleegkundig specialisten, die deze patiëntengroep zelfstandig kan diagnosticeren en behandelen. Ook in huisartsenpraktijken werken steeds vaker verpleegkundig specialisten die deze patiëntengroep, zonder tussenkomst van een huisarts, kunnen behandelen. Dit boek is geschreven om deze behandelaars te ondersteunen in de praktijk, op de werkplek. Wat mag niet ontbreken in mijn anamnese bij deze aandoening? Wanneer moet ik de arts in consult vragen? Waar moet ik op letten bij deze klacht? Het doel van dit boek is een praktische ondersteuning te bieden bij het diagnosticeren en behandelen van een heel specifieke, maar grote patiëntengroep: de patiënten met laagcomplexe aandoeningen die zich melden op de SEH of bij de huisarts.

Het boek is geschikt voor nurse practitioners, physician assistents, coassistenten, semi-artsen en artsen die werkzaam zijn op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) of bij een huisartsenpraktijk.

Leidraad kleine spoedeisende aandoeningen is onderdeel van de Leidraadreeks, een reeks handzame en praktische boekjes voor coassistenten en artsen (in opleiding). Elk deel behandelt een bepaald specialisme of co-schap.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 27,95 euro
Auteur(s)C.A. Brusse
RedactieC. van der Linden
Druk1
ReeksLeidraad-Reeks
TaalNederlands
ISBN9789031380596
Verschenenjuni 2010
Omvang269 p.
Mediumingenaaid
VakgebiedenAssisterenden medisch
Spoedeisende geneeskunde
Huisartsgeneeskunde