Auditen met zorg

Leidraad interne audits

Kwaliteit staat tegenwoordig bij veel organisaties, zowel in profit als non-profit, hoog op de agenda. Interne audits, gesprekken met eigen medewerkers over het functioneren van de organisatie, leveren een essentiële bijdrage aan de kwaliteitsverbetering. Ze vormen - mits goed uitgevoerd - een belangrijk instrument om gestructureerd de kwaliteit van de zorg, de dienstverlening of de productie te verhogen.
Elma Turlings en Yvonne Smits hebben bij Q-Consult Bedrijfskundige adviseurs jarenlange ervaring opgebouwd met het begeleiden van interne audits en het opleiden van auditoren. In Auditen met zorg presenteren zij een praktische leidraad voor het opzetten en uitvoeren van interne audits
Na een korte introductie over het hoe en waarom van interne audits, beschrijven de auteurs beknopt een aantal kwaliteitssystemen. Daarna volgen ze stap voor stap het auditproces, veelal vanuit de blik van de kwaliteitsfunctionaris/coördinator interne audits. Dit begint met het creëren van de juiste randvoorwaarden en het maken van een planning. Daarna worden de gesprekken voorbereid en krijgt de lezer de nodige handvatten aangereikt om deze met succes te voeren. Tot slot laten de auteurs zien hoe je de resultaten van de gesprekken interpreteert en je een helder verslag maakt.
Auditen met zorg hoort thuis op het bureau van iedereen die een organiserende rol heeft bij het realiseren van een goed auditsysteem, de kwaliteitsfunctionaris of de coördinator interne audits. Dit boek, opgezet vanuit de praktijk, levert een grote bijdrage aan het succesvol plannen en uitvoeren van interne audits in organisaties en zo te komen tot structurele verbeteringen.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 29,90 euro
Druk2
TaalNederlands
ISBN9789013105858
Verschenenmei 2012
MediumIngenaaid
VakgebiedManagement/beleid/recht