Focus op familie bij de behandeling van psychiatrische problematiek

Elke ernstige psychiatrische aandoening kost veel hoofdbrekens. Natuurlijk, in de meest letterlijke zin, bij de patiënt. Maar, liefst zo kort mogelijk nadien, ook bij de behandelaar. Maar om de aard en de impact van de situatie wérkelijk te doorgronden…: focus op familie!

Ook al is professionele hulp onder omstandigheden vaak redelijk adequaat, toch gaat het gedurende de levensloop van een chronische patiënt ook gegarandeerd een paar keer goed mis: verkeerde diagnose, contraproductieve medicatie, bijkomende lichamelijke aandoeningen (comorbiditeit), een crisis, suïcidaliteit. De omgeving van de familie heeft complicaties meestal eerder in de gaten dan de behandelaar of de patiënt zelf. Ook daarom…: focus op familie!

Nóg een aspect: bij familieleden/mantelzorgers raken op gezette tijden de energie’batterijen’ van de betrokkenen uitgeput. En ook hen treft in de loop van de jaren natuurlijk comorbiditeit. De ggz heeft hier een verantwoordelijkheid…: focus op familie!

Elke hulpverlener moet (leren) kijken met dubbelfocus: naar de patiënt én naar de familie.
Dit boek heeft feitelijk maar éen doelgroep: deskundigen! Zowel hulpverleners als familieleden zijn deskundigen, competent als het om hun kwetsbare naaste gaat. Ze hebben een gezamenlijke missie.

Over de auteur

Wiepke Cahn is hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Utrecht, vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en lid van de Raad van Advies van de Vereniging Ypsilon.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 20,00 euro
Auteur(s)Cahn, Wiepke
TaalNederlands
ISBN9789491969188
Verschenenaugustus 2017
Omvang128 p.
MediumHardback
VakgebiedPsychiatrie