Verschenen! Technische complicaties bij implantaatgedragen constructies

Patiënten met implantaatgedragen constructies kunnen niet alleen met biologische maar ook met technische complicaties te maken krijgen. Constructies zijn onderhevig aan slijtage en kunnen na verloop van tijd loskomen of breken. De faaloorzaak is meestal multifactorieel. Naast ontwerpfouten en uitvoeringsfouten spelen indicatiefouten of een ongelukkige materiaalkeuze een rol van betekenis. Het risico van technisch falen wordt vergroot als een constructie zwaar of in een ongunstige richting wordt belast. Sommige technische complicaties zijn eenvoudig aan de stoel te verhelpen, maar het kan ook gebeuren dat een constructie geheel opnieuw vervaardigd moet worden. Implantaatbreuk komt betrekkelijk weinig voor. Voordat ze breken gaat er meestal eerst iets mis met de prothetische constructie. Voor het oplossen van technische complicaties is het zaak dat de behandelaar weet uit welke onderdelen de implantaatgedragen constructie bestaat. Pas dan wordt duidelijk of, en zo ja hoe, bepaalde onderdelen te demonteren, te vervangen of te repareren zijn. Het op de juiste manier omgaan met schroeven is bij implantaatgedragen constructies een must. Voor het uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden is in sommige gevallen een nauwe samenwerking met de tandtechnicus of tandprotheticus vereist. Periodieke controle maakt het mogelijk tijdig in te grijpen waardoor ernstige schade wordt voorkomen.

AccreDidact Tandheelkunde


AccreDidact is een onafhankelijk nascholingsinstituut met geaccrediteerde nascholingsprogramma’s voor professionals in de gezondheidszorg. AccreDidact Tandartsen is een online concept voor individuele nascholing: kennis wordt aangeboden in eLearning en ter afsluiting getoetst. Cursisten werken in hun eigen besloten deel van de website, hierin staat de toegang tot de eLearning en wordt de toets gemaakt. Direct na het succesvol afsluiten van de toets is de toelichting bij de antwoorden in te zien en is het certificaat beschikbaar.

Een jaargang bestaat uit 4 eLearnings waarbij evidence leidend is voor de inhoud. Er worden heldere doelstellingen geformuleerd die het praktijkgerichte karakter uitdragen. Voor iedere eLearning van 4 punten wordt erkenning door het KRT en accreditatie met het Q-Keurmerk aangevraagd.

Bezoek voor meer informatie over de nascholing de AccreDidact-website.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 45,00 euro
Auteur(s)Gordon van der Avoort
ReeksAccreDidact Tandheelkunde
TaalNederlands
ISBN9789089762498
Verschenenjuni 2017
Omvang68 p.
Mediumpaperback