Leerboek Intensive-care-verpleegkunde Deel 1 | 6e ongewijzigde editie

Deze editie van het Leerboek intensive-care-verpleegkunde is aangepast aan nieuwe inzichten en protocollen en beschrijft het volledige actuele terrein van de intensive intensive-care-verpleegkunde.

Dit tweedelige leerboek wordt gebruikt in de opleiding tot intensive-care-verpleegkundige in Nederland en België en in een aantal opleidingen met een overeenkomstig karakter. Daarnaast is het een actueel naslagwerk voor de intensive-care-verpleegkundige in de praktijk.

Deel 1 begint met een introductie tot de intensive care en de ervaringen en psychosociale behoeften van de patiënten op de afdeling intensive care. Aansluitend volgen uitgebreide hoofdstukken over het hart en het bloedvatenstelsel. In het hoofdstuk Bloed zijn de onderdelen milieu intérieur en infectie en weerstand opgenomen. Het hoofdstuk Shock bevat naast de medische en verpleegkundige aspecten van shock ook het onderwerp multi-orgaanfalen. Het hoofdstuk Cardiopulmonaire resuscitatie beschrijft de laatste protocollen zoals die door de Nederlandse Reanimatieraad en de European Resuscitation Council zijn vastgesteld.

Deel 2 vervolgt met hoofdstukken over de huid- en wondverzorging op de afdeling intensive care, de respiratie, het centrale zenuwstelsel, het renale systeem, het gastro-intestinale systeem en endocriene ziekten. Dit deel wordt afgesloten met capita selecta waarin zijn opgenomen de regulatie van de lichaamstemperatuur, pijnbestrijding, traumatologie en farmacotherapie.

Geert van den Brink is als directeur verbonden aan de Radboud Zorgacademie te Nijmegen en daarnaast coördinator van de masteropleiding Physician Assistant van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Frans Lindsen werkte tot 1 maart 2013 als senior opleidingsadviseur bij het Landsteiner Instituut van het Medisch Centrum Haaglanden te Den Haag.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 99,95 euro
RedactieG.T.W.J. van den Brink, E.W.M. Lindsen
Druk6
TaalNederlands
ISBN9789036814294
Verschenenjuni 2016
Omvang454 p.
MediumHardback