Mobilisaties en manipulaties van de wervelkolom

Dit praktische boek wil de fysiotherapeut een duidelijk overzicht bieden van de verschillende mobilisatie- en manipulatietechnieken die toegepast kunnen worden in de klinische praktijk. Naast de specifieke mobilisatietechnieken worden ook een aantal harmonische technieken besproken. Deze passieve oscillerende mobilisaties zijn bij heel veel patiënten nuttig omwille van hun pijninhiberende en anti-inflammatoire werking.

In een eerste deel wordt kort ingegaan op de principes en theoretische achtergrond van mobilisaties en manipulaties. Als overgang naar het praktisch gedeelte wordt het gebruik van deze technieken binnen een klinisch redeneermodel geschetst.

In een tweede deel worden de technieken besproken per regio: de cervicale wervelkolom en de cervicothoracale overgang, de thoracale wervelkolom en de ribben, de lumbale wervelkolom en de thoracolumbale overgang, het sacro-iliacale gewricht en het sacrococcygeale gewricht. Per regio worden de verschillende technieken stap voor stap beschreven met een duidelijke omschrijving van de uitvoering. Elke techniek wordt geïllustreerd aan de hand van één of meer foto’s. In deze nieuwe editie zijn verschillende nieuwe technieken opgenomen.

Titel is niet leverbaar
Onze prijs 39,75 euro
Auteur(s)A. Beernaert, B. Cagnie, B. Vanthillo
Druk3
TaalNederlands
Illustratiesja
ISBN9789034194619
Verschenendecember 2011
MediumGebonden