Interpretatie van medisch laboratoriumonderzoek

Anamnese en lichamelijk onderzoek vormen de basis voor een klinische diagnose. Laboratoriumonderzoek is een van de belangrijkste aanvullende onderdelen van het diagnostische proces. Een kritische analyse van de laboratoriumgegevens kan helpen bij deze besluitvorming.

De laboratoriumgeneeskunde heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt. Deze
tweede druk van Interpretatie van medisch laboratoriumonderzoek is daarom
volledig geactualiseerd. Het algemene eerste deel is praktischer van opzet gemaakt. In het deel Klinische chemie is de berekende glomerulaire filtratiesnelheid (eGFR) opgenomen. Het hoofdstuk over HbA1c is aangepast aan de wereldwijde standaardisatie die in 2010 werd ingevoerd. In het deel Hematologie zijn nieuwe bepalingen opgenomen, bijvoorbeeld hepcidine voor ijzerdiagnostiek en vrij vitamine B12. Het deel Medische microbiologie is uitgebreid met hoofdstukken over influenza, Q-koorts en multiresistente bacteriën.

Interpretatie van medisch laboratoriumonderzoek geeft inzicht in de achtergronden en de mogelijkheden, maar ook in de beperkingen van het gebruik van laboratoriumonderzoek in de klinische diagnostiek. Het is een praktisch naslagwerk voor studenten geneeskunde en medische biologie, voor coassistenten, assistenten in opleiding tot huisarts of specialist en voor medisch specialisten in niet-internistische vakken. Ook verpleegkundigen zullen in het boek waardevolle informatie voor hun dagelijkse werk vinden.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 68,95 euro
Auteur(s)Schneeberger, P.
Druk1
TaalNederlands
ISBN9789031389926
Verschenenmaart 2012
MediumIngenaaid
VakgebiedAlgemeen medisch