Infectiepreventie van A tot Z

Goede hygiëne en aandacht voor infectiepreventie zijn een vereiste voor elke tandartspraktijk. Tandartsassistentes dienen consequent alle maatregelen voor een optimale praktijkhygiëne te treffen. Daarvoor is het belangrijk dat zij beschikken over voldoende basiskennis over infectiebronnen, besmettingsroutes en de effecten van een infectie op het lichaam in het algemeen. Infectiepreventie van A tot Z biedt deze kennis.

Het boek bestaat uit zes hoofdstukken. Hoofdstuk 1 beschrijft de algemene infectieleer voor de tandartsassistente. In hoofdstuk 2 komen verschillende infectieziekten aan bod die in de tandheelkundige setting een rol kunnen spelen. Hoofdstuk 3 is een toelichting op de ‘Richtlijn Infectiepreventie in de tandheelkundige praktijk’, opgesteld door de Werkgroep Infectiepreventie (wip). In hoofdstuk 4 staat de praktische infectiepreventie aan de stoel centraal, van voorbereiding tot en met reiniging en desinfectie na de behandeling. Vervolgens wordt in hoofdstuk 5 stilgestaan bij reconditionering van instrumenten en het onderhoud van de daarbij gebruikte apparaten. Ten slotte wordt in hoofdstuk 6 een verzameling relevante onderwerpen afzonderlijk uitgediept.

Infectiepreventie van A tot Z is gericht op de praktijk en biedt de stof helder en overzichtelijk aan. Begrippen en praktijksituaties zijn gemakkelijk te herkennen en snel op te zoeken. De blauwe vaktermen in de leerstof vallen meteen op. Aan het eind van het hoofdstuk staan de begrippen en hun toelichting in een overzichtelijke woordenlijst. Belangrijke zaken zijn duidelijk weergegeven in aparte kaders. Verdiepingsstof wordt in tekst met blauwe letters weergegeven. Fotoseries in ‘reportagevorm’ geven de klinische patiëntbehandelingen stap voor stap weer.

Recensie

"De verschillende symptomen en de maatregelen die we moeten nemen om de besmetting van van het behandelteam, en dus ook naar de patiënten, te kunnen voorkomen, worden heel duidelijk omschreven. [...] Alles komt zeer duidelijk aan bod en wordt verlevendigd door een groot aantal foto's en casussen. [...] Met infectiepreventie van A tot Z is de Standby-reeks weer een zeer leerzaam vijfde boek rijker. Het is een prettig leesbaar boek, waarbij je jezelf regelmatig 'oh ja' hoort zeggen. Het boek wordt nog levendiger gemaakt door het groot aantal foto's. Voor in de praktijk zeker een aanrader!"

Standby, september 2011: editie 4

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 59,90 euro
Auteur(s)D.M. Voet
Druk2
ReeksStandby praktijkreeks
TaalNederlands
Illustratiesja
ISBN9789031387427
Verschenenmaart 2011
Omvang206 p.
VakgebiedAlgemeen tandheelkundig